Eindelijk mooi weer, lekker buiten genieten van de zon en frisse lucht. Maar helaas niet als je last van hooikoorts hebt.

Mensen met hooikoorts hebben een overgevoeligheidsreactie op stuifmeel en pollen van grassen, planten en bomen. De bekenste symptomen zijn:

  • Jeukende, tranende en/of rode ogen
  • kriebelhoest of droge keel
  • Een jeukende, verstopte/ of loopneus
  • Benauwdheidsklachten
  • Een piepende ademhaling
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid en/of slecht slapen

De meeste mensen reageren op graspolen en het traditionele hooikoorts seizoen is daardoor ongeveer van mei tot september. Er zijn echter meerdere planten en bomen waar men allergisch voor kan zijn en daardoor ook eerder of later last hebben. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor de Hazelaar dan heb je aan het einde van december tot en met februari al pech.

 

Veel mensen gebruiken voor hooikoortsklachten reguliere medicijnen. Deze werken vaak goed maar hebben bijwerkingen. Zoals slaperigheid, sufheid, droge mond, duizeligheid, hoofdpijn. Wat de meeste mensen niet weten is dat acupunctuur een wetenschappelijk bewezen methode om deze klachten te behandelen en ervoor te zorgen dat men in de toekomst ook minder tot geen last van heeft. Iets wat met de medicatie niet het geval is.

In oktober en november bloeit er niks en hebben mensen geen last meer van hooikoorts. Dit is eigenlijk ook de beste tijd om met acupunctuur tegen hooikoorts te beginnen. Preventieve behandeling noemen wij dat. Daardoor zullen de symptomen veel al minder zijn in het volgende hooikoorts seizoen.

 

Wetenschappelijk onderzoek naar acupunctuur bij allergie: http://acupunctuurgids.nl/effectiviteit/acupunctuur-vermindert-symptomen-hooikoorts.php#.VYAANvntlBd

 

 

 

Ook bij een allergie voor huisdieren, huisstofmijt, voedselallergie of contact allergie is acupunctuur een goede manier om aan je weerstand te werken.