Veel mensen kennen acupunctuur vanwege het stoppen met roken. Wanneer het stoppen met roken niet op eigen kracht lukt kan acupunctuur vaak ter ondersteuning helpen. Veel mensen roken vanwege de gezelligheid of omdat het een gewoonte geworden is. Voor sommigen werkt het ook als ontspannend tijdens bijvoorbeeld stress volle periodes of op het werk. Het roken is voor iedereen anders.Wat je motivatie om te stoppen met roken ook is, stoppen is altijd goed.

 

Tijdens een behandeling gericht op het stoppen met roken richt ik mij voornamelijk op de symptomen die kunt krijgen bij het stoppen met roken. Zoals het snakken naar een sigaret, rusteloosheid of prikkelbaarheid.

Bij het maken van een afspraak voor het stoppen met roken vraag ik je om op de dag van de behandeling niet meer te roken.

Misschien kun je zelf alvast een afleiding zoeken voor als je de neiging hebt om te gaan roken. Bijvoorbeeld een stukje wandelen, of een kop thee drinken of een stressballetje kopen. Vaak is het dat je handen bezig moeten zijn, ze zijn immers gewend om die sigaret vast te houden.